Kalkınma Ajansları

Bölgesel kalkınmaya yönelik uygulamaların geliştirilmesi tek bir kurum ve tek bir yönetime bağlı olarak gerçekleştirilememekte ve çok boyutlu ve çok katılımlı bir süreci kapsamaktadır.


Kalkınma Ajanslarının Amaçları

Bölgesel kalkınmaya yönelik uygulamaların geliştirilmesi tek bir kurum ve tek bir yönetime bağlı olarak gerçekleştirilememekte ve çok boyutlu ve çok katılımlı bir süreci kapsamaktadır. Kalkınma Ajansları gerek amaçları, gerekse de yapıları nedeniyle çok katılımlı bir yapıyı zorunlu kılmaktadır. KA’ların karşılaştıkları sorunlar; yönetsel ve finansal sorunlar, koordinasyon sorunları, bölgesel kalkınmaya yönelik kurumlar arası çatışmalar ve politikaların uygulanmasında yaşanan sorunlar gibi ortak başlıklar altında toplanabilir. Bu sorunlar arasına pek çok alanda olduğu gibi eğitim ve yetişmiş işgücü sorunları da eklenebilir.

Bölgesel gelişmede kalkınma ajanslarının yaygınlaşmış bir kurumsal yapı ve araç olması ve çeşitli bölgelerde elde ettiği başarılar bu organizasyonların Türkiye’de bölgesel politikaları olumlu etkileyebileceğini göstermektedir. AB süreci ile birlikte yerel ortaklıklarla ve girişimlerle gerçekleştirilecek bölgesel ve mikro projelerin önümüzdeki dönemde artacağı düşünüldüğünde kalkınma ajanslarının Türkiye’deki rolü daha da netleşmektedir.

Bölgesel Ajansların Belirlediği Sektörlere Öncelikli Olarak;

·         Kira

·         Makina-teçhizat, Donanım,

·         Hammadde,       Yazılım Ve Hizmet alımı

·         Personel Giderleri       

·         Proje Danışmanlık Desteği

·         Eğitim Desteği

·         Sınai Ve Fikri Mülkiyet Hakları Desteği

·         Proje Tanıtım Desteği

·         Yurtdışı Kongre/Konferans/Fuar

·         Test, Analiz, Belgelendirme

 Desteği sağlanabilmektedir.

Bu hizmetimizden faydalanmak için hemen başvurun.